Maria Lilje

Ülevaade

  • Peakokk ja koolitaja, Jaapani köögi ja kultuuri eestkõneleja Eestis.
  • 17+ aastat koolituskogemust, üle 450 töötoa/koolituse.
  • Tuntud kui lõbus ja selge juhendaja, kellel on palju põnevaid fakte ja lugusid Jaapani igapäeva- ja toidukultuurist.

Haridus ja taust

  • Tallinna Ülikool – Lähis-Ida ja Aasia kultuurilugu (Jaapani suund).
  • Õpinguaasta Tokyos (Gakushuin) vahetusüliõpilasena.
  • Tallinna Teeninduskool – koka eriala.
  • Jaapanis käinud 25+ korda, valdavalt gastronoomilistel eesmärkidel; räägib vabalt jaapani keelt.

Töökogemus

  • Pidas 10 aastat Jaapani restorani Sushimon (Tallinn, Keskturu trammipeatus).
  • Igal suvel korraldab sushimüüki Liival, Muhu saarel.
  • Tegutseb privaatkoolituste ja cateringide vallas ning edendab Jaapani kultuuri koostöös mitmete organisatsioonidega.

Koolitused

  • Viib läbi praktilisi ja meelelahutuslikke Jaapani toidu töötubasid ettevõtetele ja eragruppidele.
  • Fookus: toiduvalmistamistehnikad + sujuv ürituse ülesehitus + kultuurilised taustalood + maitsev toit.
    Hariv ja põnev aeg garanteeritud.

Keeled

Koolitused eesti, inglise, soome, vene ja jaapani keeles.

et